Bewijs van bevoegdheid oefentherapie Mensendieck 1981                                                                                                   

Bewijs van bevoegdheid Schroth therapeut - Bad Sobernheim 2014 

Oefentherapie bij de oefentherapeut
De oefentherapeut is specialist in het aanleren van gezond beweeggedrag. De oefentherapeut helpt je met het behandelen en voorkomen van blessures en klachten die kunnen ontstaan door een verkeerde houding en beweging tijdens dagelijkse activiteiten.

De oefentherapeut kijkt samen met jou naar je leefstijl, je lichaamshouding en manier van bewegen. Door samen je alledaagse handelingen te bekijken en te analyseren, vinden we de oorzaak van veel klachten. Daarbij kijkt de oefentherapeut niet alleen naar je klacht, maar naar je hele lichaam. Je leert te begrijpen waar de pijn door ontstaat en hoe je houding en manier van bewegen je klacht beïnvloeden. De oefentherapeut pakt je klachten samen met jou aan.

De eerste afspraak

Aan de hand van een onderzoek, intake gesprek èn het meenemen van de hulpvraag wat je met deze behandeling wilt bereiken, wordt het behandelplan opgezet, dit duurt 45 minuten. Tijdens het gehele behandelingstraject, variërend van 6 tot 12 behandelingen, zal ik je coachen. Er wordt van je verwacht thuis regelmatig te oefenen en bewust te worden dagelijkse handelingen. Je leert de klacht beter te beheersen en juist dit gevoel om zelf invloed uit te kunnen oefenen, kan een enorme opluchting voor je zijn. De vervolgbehandelingen duren 30 minuten.       

Bij verhindering graag direct een berichtje sturen.

Oefentherapie (beweegzorg) wordt vergoed door aanvullende verzekeringen - Ik heb overeenkomsten met alle zorgverzekeraars.

Voor de Schroth therapie is doorgaans een chronische indicatie geïndiceerd.

AVG (algemene verordening gegevensbescherming) zijn ook in mijn praktijk belangrijk. Je kunt de uitgebreide versie op praktijk locatie inzien.

PREM  je zult door mij gevraagd worden om een vragenlijst in te vullen bij afsluiten van de behandeling, hiertoe ben je niet verplicht. Deze wordt automatisch landelijk verstuurd per mail.

Behandelingen zijn in de  Nederlandse taal, English language en deutsche Sprache.

 Buslijnen  2 - 3 - 4 - 6 - 8  en  802 - 804    

betaald parkeren, het tarief is € 1,60 per uur of je kunt vrij parkeren bij de Albert Heijn